I forbindelse med at Danske Medier Research har fortaget en GDPR kontrol har vi lavet denne guide der sikre at Cookie Informations kunder kan overholde samtykke kravene fra Danske Medier Research og forsat kan være en del af Dansk Online Index.

Der gives i Danske Mediers "Vejledning til indhentning af samtykke til Danske Medier Research til brug for måling til Dansk Online Index" 5 krav som hjemmeside ejeren skal overholde for forsat at kunne være en del af trafikmålingen. Nedenfor vil vi gennemgå hver af de 5 krav, og guide vores kunder til at overholde kravene.

Indhent samtykke inden brug af cookies

Dette krav kommer af GDPRs krav om forudgående samtykke og Cookie Informations kunde kan opnå dette ved at Implementerer vores Cookie Control SDK.

Du kan læse mere om Cookie Control SDK'et samt implementering her.

Det er vigtigt at det sikres at der også er et Consent Pop-up på websitet da implementeringen eller ikke vil virke. Se mere her om at indsætte Consent Pop-up her.

Påkrævet information i cookie pop up

Nedenstående krav er taget direkte fra Danske Mediers vejledningen, og vil i de fleste tilfælle være opfyldt ved basis implementeringen af Cookie Informations 3 forskelle website widgets:

• Consent Pop-up
  • Privacy Controls
  • Cookie Policy

"Når en bruger kommer ind på et site uden tidligere at have afgivet et samtykke, skal det som minimum fremgå tydeligt:

• At websitet anvender cookies med det formål at udføre ”webstatistik” (lignende ordvalg/formuleringer accepteres).
  • Et tydeligt link til en oversigt over hvilken tredjeparter, der sætter cookies, og sitets privatlivspolitik.
  • Hvis der samtidig indhentes cookie-samtykke til flere formål udover statistik, skal brugere tilbydes at vælge mellem de forskellige formål fx ved link til ’Indstillinger’.

Hvis det skulle ske at det er nødvendigt at ændre teksten kan det gøres under den pågældende Consent Solution på app.cookieinformation.com

Afgivelse af samtykke

I denne del af vejledningen beskrives det at brugens samtykke skal indhentes ved at brugeren fortager en aktiv handling fx. klikker "OK".

Hvis der ikke er en OK knap og fx. kun et kryds vil dette skulle ændres. hvilket kan gøres ved at kontakte vores support på support@cookieinformation.com.

Se vores forskellige designs her.

Samtykke til flere formål

Såfremt der indhentes samtykke til flere formål, skal brugeren have mulighed for at vælge individuelt mellem disse formål.

Dette løses ved at indsætte "Privacy Controls" på siden. Bemærk at disse funktioner kan præsenteres for brugerne på en seperat side eller i consent pop-up'en.

Se vejledningerne for at indsætte "privacy controls" her.

Se vores forskellige designs her.

Udformning af cookie og privatlivspolitik

Denne del af vejledningen er dækket af vores standard implementering, men hvis det er nødvendigt at ændre teksten kan det gøres under den pågældende Consent Solution på app.cookieinformation.com eller ved at skrive til support@cookieinformation.com

Såfremt der er nogle spørgsmål står vi altid tilrådighed.